Top 3 problemen met Engels

Top 3 van meest gehoorde “problemen” tijdens mijn trainingen zakelijk Engels:

  1. Mijn woordenschat schiet tekort.
  2. Ik ben aan de telefoon nog teveel aan het vertalen, waardoor ik fouten ga maken en vastloop.
  3. Ik ben onzeker over de e-mails, die ik verstuur. Fouten in werkwoordstijden en zinsvolgorde zitten er eigenlijk altijd wel in.

Daar is natuurlijk wat aan te doen!

De te kleine woordenschat kun je zelf makkelijk aan werken. Lees (aandachtig!) wat vaker vakliteratuur, kranten of juist berichten rondom je hobby. Als je dingen leest over zaken, die je leuk of belangrijk vindt, ben je al veel ontvankelijker voor nieuwe informatie. Zoek op internet “BBC learning” op; daar vind je een schat aan luisteroefeningen, theorie en dialogen.

Voor het tweede “probleem”, zou ik aanraden zoveel mogelijk met collega’s en/of vrienden Engels praten. Maak het jezelf niet te moeilijk! Praat iets langzamer, waardoor de ander vanzelf ook trager gaat praten. Dan blijf je ook iets rustiger, waardoor je makkelijker woorden vindt. Luister naar Engelstalige muziek of kijk films zonder ondertiteling.

In combinatie met een toptraining is jouw Engels zo helemaal op orde. Deze twee tips gelden voor elke taal natuurlijk!

Voor het derde punt heb ik een speciaal product ontwikkeld: de correctieservice. Als je twijfelt over de juistheid van je e-mails en dit wel erg belangrijk is. Waarom zou je het risico nemen? Er zijn verschillende formaten en al je collega’s mogen er gebruik van maken. Je hebt binnen no-time je e-mail terug, helemaal gecorrigeerd en wel.

Bel me als je nog meer tips wil of een offerte voor jouw vraagstuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *